Ontleden

Het doel van Ontleden is dat leerlingen stapsgewijs inzicht krijgen in de opbouw van een zin. Onderdelen die al zijn geoefend, worden in iedere volgende stap herhaald. Zo wordt de kennis van de zinsopbouw niet alleen uitgebreid, maar ook geborgd.

Na het doorlopen van het programma kan de leerling de meest voorkomende zinsdelen herkennen en benoemen:

Redekundig ontleden: persoonsvorm, zinsdelen, diverse onderdelen van het gezegde, onderwerp, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, voorzetselvoorwerp, bijwoordelijke bepaling en bepaling van gesteldheid.
Taalkundig ontleden: werkwoord, zelfstandig naamwoord, eigennaam, voorzetsel, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, persoonlijk voornaamwoord, aanwijzend voornaamwoord, bezittelijk voornaamwoord, voegwoord en telwoord.

Ontleden voor leerlingen
De leerling kan kiezen welke onderdelen hij/zij wil oefenen. De leerling krijgt vervolgens steeds een hele zin te zien, waar stap voor stap de gekozen onderdelen in moeten worden aangegeven. Als de leerling een fout antwoord geeft wordt dit meteen gesignaleerd. De leerling kan dan informatie opvragen hoe hij/zij de volgende keer wel tot het goede antwoord kan komen. Als de leerling alle zinnen heeft ontleed, krijgt hij/zij een overzicht van de resultaten. Daarbij wordt per onderdeel aangegeven wat het percentage goede antwoorden is. Ook wordt een eindcijfer gegeven voor de oefening. 

Ontleden voor docenten bij schoolgebruik
De docent heeft binnen EscapeWeb een overzicht van de behaalde resultaten van de leerlingen. De docent kan hierin zien op welk onderdeel een leerling uitvalt. 

Doelgroepen
Ontleden is geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en tot en met de middenbouw van het voortgezet onderwijs.

Verkrijgbaar in webbased
Licentie is per jaar. Voor individueel gebruik € 12,50.
Wanneer u als school licenties (jaarlicenties) wilt aanschaffen dan geldt een speciale schoolprijs van € 1,10 per leerling. Voor informatie of voor een schoolbestelling kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact met ons opnemen 0165 - 599 478. U kunt hier een bestelformulier downloaden. De prijzen zijn inclusief 21% BTW. 

Probeer nu de demo op Escapeweb.

Ontleden kunt u bestellen in onze webwinkel.

Powered by BeterOntleden.nl